Om oss

Introduktion. Om utvecklingen av konceptet Dropgolf. Vi har också en blogg om golfindustrin och golfmarknaden.

 

December 15, 2014: Dropgolf.se har nu utvecklats till en av Sveriges största sajter om golf och golfmarknaden. Mer innehåll tillkommer kontinuerligt. Engelska Dropgolf.com växer också.

September 2, 2014: Idag ägde det rum en ganska stor Dropgolf-tävling på Visby GK i med c:a 25 deltagare. Deltagarna var mycket positiva och många berättade att det var roligare än vad de intitialt hade trott. Tävlingen arrangerades av Anita och Peter Groth.

Augusti 29, 2014: Dropgolf ställer ut på den stora fackmässan Nordic Golf Fair i Malmö den 1 - 3 oktober 2014. Vi står granne med PGA Nordic.

September 28, 2013: Nytt Dropgolf scorekort med text på baksidan som förklarar hur det används och hur man spelar Dropgolf. 87 cm långa Dropgolf-markörer för tävlingar och som siktpinnar.

Augusti 18, 2013: Bokskogens Golfklubb och Elisefarm Golf och Country Club har gått med i Dropgolfs klubblista.

Juli 17, 2013: Svalövs Golfklubb blev den första klubb som gick med i Dropgolfs klubblista. Detta uppmärksammades av TV4 som gjorde ett reportage där bland andra klubbens ordförande Britta Maltesson och tränaren Peter Jakobsson spelade Dropgolf med stor entusiasm.

Juli 7, 2013: Dropgolfs Scorekort accepteras som ett föremål i Svenska Golfmuséets samling och används av tränare i utbildning av golfare.

Juni 4, 2013: Dropgolf® är nu godkänt och registrerat som ett varumärke i hela Europa.

Maj 28, 2013: Stor uppdatering av sajten är klar. Nya sidor för golfklubbar och golftränare.

Vår Blogg om golfmarknaden och golfindustrin uppdateras löpande.

April 27, 2013: Idag tillkom en sida om Dropgolf som modell för att lära sig spela golf. Läs också om Dropgolf för sällangolfare.

April 10 2013: TV 4 Skåne ringde och ville göra ett reportage om Dropgolf. Vi beslöt att avvakta något till dess att vädret var bättre och att det fanns en klubb i Skåne som har gått med i Dropgolfs nätverk.

Mars 16, 2013: Många klubbchefer och Pro:s är positiva till av Dropgolf, men det tar lite längre tid att intressera klubbarnas styrelser om att klubben ska gå med i Dropgolfs klubblista. Hur stort är steget och vilka aspekter spelar roll?

Februari 11, 2013: Nu finns Dropgolfs hemsida också på svenska. Man kan också läsa en del korta separata berättelser (IDstories) om Dropgolf på IDstories.se/tema/golf. Idag fick vi besked från PRV att vi fått varumärkesgodkännande för Another attitude®. Roligt.

Januari 10, 2013: Att spela golf är säkert bra för hälsan och en del i vår syn på golf en del i ett livsstilskoncept. En ofta citerad studie från Karolinska Institutet i Stockholm säger att golfare lever upp till fem år längre. Är detta verkligen sant? Se vår analys av Golf, hälsa och livsstil.

November 12, 2012: Dropgolf är nu registrerat som varumärke i Sverige. Europa och USA står på tur.

Den vanligaste frågan är Hur kan människor spela Dropgolf och klassisk golf på samma gång på banan, kommer de inte att störa varandra? Frågan är rimlig och svaret finns på vår sida Ja, men ...

November 8, 2012: Vi skiftar nu vår uppmärksamhet från 80% konceptutveckling till 80% kommunikation och marknadsföring. Texterna har blivit mer fokuserade, många nya funktioner är på plats och vi har fått mycket värdefull feedback.

Vi har börjat dela ut vårt tryckta globala Dropgolf scorekort. Vi har en ny tagline/pay off - Short game focus   - för att understryka att Dropgolf är ett livssstilskoncept för närspel.

Ett ofta återgivet citat säger att Krig är alldeles för viktigt för att överlåtas till militärer. En parallell kan var att golf är ett alldeles för fantastiskt spel för att överlåtas till golfindustrin.

September 18, 2012: Idag öppnade vi Dropgolf.com. Vi har en plan som går ut på att publicera konceptet, förbättra det och sedan arbeta för att få en publik, personer som gillar Dropgolf och vill berätta för andra om Dropgolf och sedan bygga en klubblista med golfklubbar som gillar Dropgolf.

August 30, 2012: Den första versionen av vår hemsida är nu färdig och alla sidor har rimligt bra bilder. Man kan nu registrera sig som Medlem i Dropgolf.

En golfklubb kan också registrera sig och vara med på Dropgolfs klubblista.

golf och innovationer

Grönska behöver idéer och vatten

Vision och verksamhet

Vår vision är att etablera Dropgolf som en spelform i golfvärlden. Dropgolf.se och engelska Dropgolf.com ska därutöver bidra till mer och bättre golfspel genom att publicera fakta, analyser och berättelser om golfmarknaden.

Klubbar på vår klubblista erbjuder en lägre greenfee eller andra förmåner när man spelar Dropgolf.

Vår kommersiella sida är att golfklubbar kan gå med i Dropgolfs klubblista.

Historia

Konceptet Dropgolf skapades 2012 av Johan Schlasberg, strategikonsult och innovatör som började spela golf i tonåren, men som slutade för många år sedan på grund av tidsbrist. Dock blev pitchning i trädgården till sist lite väl begränsat.

Det blev helt enkelt nödvändigt att skapa Dropgolf :-)

Om denna sajt

Vi sätter stort värde på din feedback om Dropgolf.

Dropgolf® och Another attitude® är några av våra i hela EU registrerade varumärken. Vårt scorekort är mönsterskyddat.

Alla bilder med ett vitt hörn har en fade effect med flera bilder.