""Dropgolf för golftränare

Dropgolf® är bl a ett verktyg för pros som ökar variationen i vad du kan erbjuda dina elever. Dropgolf ställde ut på the Nordic Golf Fair 2014 för att bli mer känt i golfvärlden.

vertical arrows  Visa mer / Dölj Du kan fritt använda Dropgolf

    Dropgolf:s kund är golfklubbarna som kan vara med på Dropgolfs klubblista. Dropgolf är ett registrerat varumärke i Europa och även om du fritt kan använda Dropgolf-konceptet öveerförs därmed inga immateriella rättigheter och vi skulle uppskatta om du/ni på lämpligt sätt refererar till Dropgolf.se

HoganDropgolf och nybörjare

Utöver grunderna i golf - här illustrerad av en av golfens största, Ben Hogan, är Dropgolf ett utmärkt sätt att introducera golf i alla åldrar. Vi och många andra hävdar att man ska lära sig närspel först.

Dropgolf och höghandikappare

Höghandikappare är den grupp i vilken flest slutar spela golf. Det är inte roligt om det går dåligt - nästan hela tiden.

Genom bättre närspel övas själva golfkänslan i händerna och spelaren ser snabbare resultat, vilket ökar viljan att fortsätta.

Rabatt på lektioner i Närspel

Medlemmar i Dropgolf får 50 kr i rabatt per lektion i närspel - definierat som järnsju och uppåt samt puttning - av de tränare som är med i detta program. Är detta också bra för tränarna?

När höghandikapparna slutar spela golf - och sällanspelarna ökar - försvinner en viktig kundgrupp för tränarna. Fler lektioner i närspel ökar marknaden och att erbjuda en rabatt för en viss typ av undervisning är rationell marknadsföring.

Du som är Pro och vill vara med i detta erbjudande till närspelare, hör av dig. Du kan lämna listan närhelst du vill.

dropgolf marknad

Golfbranschen kan lära en hel del av telekombranschen. Många har både en stationär dator OCH mobila enheter - telefoner och paddor - i olika storlekar. De flesta golfspelare har EN stor golfbag för 14 klubbor som oftast transporteras på hjul. Ett andra och bärbart golfset ger nya möjligheter både för producenter, pros och spelare.

Ett Second-set för Närspel och Dropgolf

Vi har en vision där c:a 10% av alla golfare har ett Second set med en vacker och praktisk liten bärbag - med ett större urval än idag - med plats för fem-sex klubbor och med en-tre praktiska fickor. Vi talar om flera miljoner bagar och tiotals miljoner klubbor.

Spelare kan då på ett BEKVÄMT sätt välja golf-set utfrån vilken form av golf de avser att spela just denna dag. Producenter och klubbar har också ett stort intresse av att främja närspel för att sälja mer respektive för att behålla sina medlemmar och attrahera nya.

Att prova sig fram är vägen till framgång

Utmaningen för golfbranschen och de många som arbetar inom den är att öka intresset för golf. Strategin för detta är både att göra många saker av det man redan gör idag bättre, men också genom att prova nya idéer. De mest framgångsrika ser världen som ett laboratorium

golfpro

Ett bra läge att be sin tränare om råd

Tränare och Närspelsrabatt

Dessa pro:s ger 50 kr i rabatt vid träning i närspel. Klubben behöver inte vara med i Dropgolfs klubblista.