""Inbjudan till golfklubbar

Dropgolf® är ett roligt och modernt komplement till vanlig golf och ger både golfare och nybörjare en ny golfupplevelse.

Helhetskoncept för golfklubbar

Vi erbjuder golfklubbar ett genomtänkt koncept - för en behagligt låg kostnad - som utöver värdet för medlemmar och tränare kan öka klubbens greenfee- och andra intäkter.

Årskostnaden för att vara med i Dropgolfs klubblista är 3.000 kr och 5.000 kr om den betalas av en sponsor.

Vårt åtagande

Att sprida kunskap om vikten av närspel och värdet i Dropgolf - i Sverige och internationellt. Vi skriver också om innovationer, golfkultur, närspel, kvinnor och golf med mera. Dropgolf.se är en av Sveriges största sajter om golfmarknaden. Läs mer.

listKlubbar i Dropgolfs klubblista

Dropgolfs klubblista finns länkar till klubben och en karta via Google Maps. För varje klubb finns en sida med Dropgolf greenfees och andra erbjudanden som t ex rabatt vid närspelslektioner.

Mer om värdet av Dropgolf för golfklubbar

Sidan om hur man kan introducera Dropgolf ger flera konkreta förslag och sidan för klubbens tränare har idéer om bland annat undervisning i närspel och the Second set.

Välj om Dropgolf ska introduceras på en eller flera av klubbens banor.

scorecardDropgolfs scorekort och siktpinnar

Varje år får klubbar i klubblistan 300 Dropgolf-scorekort .

Vi har också tagit fram ett paket med 20 Dropgolf-siktpinnar - se Dropgolfs e-Shop. Siktpinnarna (87.5 cm) används vid tävlingar för att markera ett Droppställe och kan också användas som siktpinnar vid träning. Vänligen kontakta oss för frågor.

Golfklubbar och Dropgolf

Golfklubbar i Dropgolfs klubblista ger gäster, som vill spela Dropgolf, en greenfeerabatt eller annan förmån som beslutas av varje klubb. Klubben kan själv skriva in/ändra sina uppgifter närhelst man önskar.

Det är en bra service om Dropgolfs scorekort finns tillgängliga för medlemmar och gäster.

Om klubben på sin hemsida skriver att man finns på Dropgolfs klubblista - och länkar till Dropgolfs hemsida - ökar chansen till fler närspelsbesök.

 
golfklubb

Här skapas berättelser

Gå med i Dropgolfs klubblista
Det är de tidiga användarna - the early adopters - som förändrar världen, en liten bit i taget.

Golf i omvandling

Golf är som mycket annat under påverkan av ändrade beteenden och intressen. En fråga är golfens tidsproblem. Läs vad några experter säger om golfmarknaden och framtiden.

Dropgolf är EN av vägarna att tillföra nya möjligheter. Läs mer om golf i omvandling.

Golfklubbar i vår klubblista får tillgång till en avdelning om klubbarnas erfarenheter av Dropgolf. Vi skriver en blogg om golfmarknaden.

Frågor från klubbar

Några frågor från golfklubbar

""Dropgolf och klubbarnas organisation

Klubbar är organiserade på olika sätt, men vi hoppas via vår sajt och koncept kunna tillföra några fakta och synpunkter i er interna dialog.

Är Dropgolf en fråga för styrelsen?

Troligen inte om en tränare vill använda Dropgolf i olika utbildningar eller för att det är en ekonomisk fråga att vara med på Dropgolfs klubblista. De flesta klubbchefer kan själva besluta detta, men kommer att ha en dialog med styrelsen om Dropgolf såsom i många andra frågor.

kommittéDam- och herrkommittéer

Dropgolf är könsneutralt genom att alla börjar på samma ställe och att mellan 100 - 10 meter från green är det inte styrkan som avgör resultatet. Vill kvinnor och män alltid spela för sig själva? På sikt kommer allt fler klubbar att ha en gemensam dam- och herrkommitté. Utöver rekryteringsaspekterna blir detta ett sätt att bidra till att öka förståelsen för kvinnor och familjer i golf.

golfspelareSeniorkommittén

Vi tror att golf som livsstil är en central fråga för seniorer. Dropgolf är en spel- och promenadform som kan locka fler att bli (förbli) medlemmar.

Juniorkommittén

Dropgolf kan få fler unga personer att börja spela golf genom att Dropgolf är en spelform med fler snabba belöningsupplevelser än vanlig golf. Många tränare använder idag Dropgolf som ett naturligt inslag i juniorträningen. Man ska kunna ta grönt kort med enbart några få järnklubbor.

dropgolf markörTävlingskommittén

Att tävla i Dropgolf ger omväxling och bättre närspel. En månadstävling med Dropgolf för både män och kvinnor erbjuder variation i spelprogrammet. Vi har tagit fram ett paket med Dropgolf-siktpinnar för att användas vid tävlingar.

kontaktkartaMarknads- och medlemskommittén

När c:a 50% av landets golfklubbar 2014 hade ett lägre antal medlemmar än året innan, är det rimligt att anta att Marknads- och medlemskommittén blir allt viktigare. Flertalet klubbar behöver både bredda och fördjupa sin kommunikationsstrategi och den kompetensen passar bra att koncentrera till denna kommitté.

Dropgolf kan bidra till att fler vill börja spela golf och att Sällangolfarna kommer oftare. Sällangolfarna och höghandikapparna är de som klubbarna mest riskerar att tappa som medlemmar. Som bilden antyder finns det många att hålla kontakt med för denna kommitté - sponsorer är en viktigt grupp.

greenBankommittén

Dropgolf kan påverka designen av de närmsta 100 meterna runt greenerna. Vi har idéer om hur. I Dropgolf kan man t ex också börja spela bakom green.

 

planering

Plan(t)ering och det oväntade

Strategi och förändring

Johan Schlasberg, grundare av Dropgolf, driver också ett konsultföretag inom strategi och innovationer.

Som framgår av hemsidan Grow the Game of Golf provar man över hela världen nya sätt att intressera människor för golf.